NL EN

Alumni

Ben je ooit gekoppeld geweest aan een mentor?

Weet jij hoe waardevol het hebben van een mentor is?

Wil je contact houden met het programma en je oude onderwijsinstelling?

Word lid van ons alumni netwerk! Via linked In word je onderdeel van ons alumni netwerk en houden we je op de hoogte van onze activiteiten en netwerkbijeenkomsten.


Waarom een alumni netwerk?

MentorProgramma Friesland koppelt al 20 jaar studenten aan een mentor voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mentoring is leren van elkaar. Sinds 2017 is er een alumni platform opgericht. Doel om alumni een plek te geven in het programma.

Waarom zijn onze alumni zo waardevol voor ons?
Jongeren leren tijdens het mentorcontact hun eigen unieke kracht en kwaliteiten kennen, die ze op een positieve manier gebruiken in hun werk- en privéleven. Jongeren en mentoren die een mentortraject hebben doorlopen, kunnen de sleutel zijn tot een groter draagvlak voor mentoring in het bedrijfsleven. Zij hebben hun talenten verder ontwikkeld en hebben de ervaring van mentoring door een professional. Zij zijn bij uitstek geschikt mentor te worden en zijn een inspirerend rolmodel voor huidige studenten.

Betrokkenheid.
We onderhouden een actief contact met alumni, zij worden betrokken bij de doorontwikkeling van ons programma en haar producten door hun terugkoppeling op onze methodiek. Zij leveren ons waardevolle input voor de groei en kwaliteit van MentorProgramma Friesland.

Wat bieden we onze alumni?
2x per jaar organiseert het alumni bestuur netwerkbijeenkomsten en ronde tafel gesprekken. Het alumni bestuur is samen met MentorProgramma Friesland verantwoordelijk voor het jaarprogramma. Er verschijnt jaarlijks een digitale nieuwsbrief. Er is een alumni LinkedIn pagina en alumni Facebookpagina waar de evenementen en nieuwsberichten gedeeld worden. Een alumnus kan zitting nemen in het bestuur.

Onderwijsinstellingen.
Doordat MentorProgramma Friesland een samenwerkingsverband is van de mbo- en hbo-onderwijsinstellingen kunnen alumni via MentorProgramma Friesland ook de ontwikkelingen volgen op hun oude school en deelnemen aan huidige activiteiten daar. Zo zijn ze welkom bij lezingen en kennisbijeenkomsten en kunnen ze hun opgedane kennis en ervaring delen met huidige studenten en medewerkers van die onderwijsinstellingen. Ze kunnen terugkeren naar hun oude onderwijsinstelling voor het volgen van een module via een vouchersysteem. Zij zijn rolmodellen en ambassadeurs van het programma en de onderwijsinstelling.

Huidige deelnemers aan ons programma.
De alumni bijeenkomsten bieden ook aan huidige mentees kansen om diverse vaardigheden verder te ontwikkelen, waaronder het ervaren van een sterk netwerk, kennisdeling, ervaringsverhalen en ze geven hen nieuwe inzichten voor de mentorrelatie. Ook denken we dat de alumni activiteiten jongeren nog beter voorbereiden op een vervolgopleiding of de arbeidsmarkt. De bijeenkomsten worden altijd afgesloten met een netwerkborrel waardoor het naast leerzaam ook gezellig is!


Alumni bijeenkomst woensdag 4 juli 2018

De tweede alumni bijeenkomst dit studiejaar vindt plaats op woensdag 4 juli 2018. Van 16.00 - 18.00 is er een interactief programma! Locatie en het volledige programma volgt z.s.m. via onze site en social media.

Thema is: "Verborgen Ondernemerschap".

Neem vooral een vriend, studiegenoot of collega mee. Aanmelden graag i.v.m. catering.

Alumni Giving Back voorbereiding

Alumni bijeenkomst november 2017

Kick off meeting 14 november 2017

Programma
pitches door alumni:

Sakar Zarza, oud mentee en stagiair Present Promotions, studente Thorbecke Academie, kandidaat gemeenteraadsverkiezing 2017: "Standvastigheid en doorzetten"

Rene Knijpstra, oud studentmentor en mentee, nu werkzaam in onderwijs: "Studentmentoring"

Riemer Bouius, oud studentmentor en mentee, ex-ondernemer nu werkzaam voor multinational: "Het belang van een sterk netwerk en hoe doe je dat?"

Kevin Messak, oud stagiair Present Promotions, nu werkzaam en tevens kandidaat gemeenteraadsverkiezing 2017: "Stage ervaring en wat na het mbo?"

Ronde tafelgesprekken met deze alumni en enquete over toekomstige activiteiten.

Organisatie: MentorProgramma Friesland en Sakar Zarza, Rene Knijpstra, Wouter Holtrop en Riemer Bouius. Kijk hier voor een sfeerimpressie van de kick off meeting van 14 november.

Alumni hebben vaak nieuwe ideeën en inmiddels nieuwe ervaring opgedaan. Daarom willen je graag betrekken bij ons programma, zo zijn we o.a. benieuwd naar je feedback, kun je gastspreker worden, meedoen aan themabijeenkomsten of lid worden van het alumni bestuur. Wil je meedenken over het alumnibeleid? Meld je dan aan!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en de activiteiten voor en door alumni.

nhl-stenden
md46
md47
nordwin
logo van hall