NL EN

Mentees

Een persoonlijke mentor voor jou!
Wie zoek jij en waarom is het krachtig om een persoonlijke mentor te zoeken?
Een mentor is iemand die jij kiest.
Het is iemand die alleen jou coacht.
De mentor herkent je vragen en ideeŽn. Jullie hebben een klik met elkaar.

Waarom is het leerzaam een persoonlijke mentor te kiezen?
Je leert sterke voorbeelden kennen.
Je doet ideeŽn op voor je toekomst en je keuzes.
Je leert zaken vanuit een ander oogpunt te bekijken.
Je leert communiceren en luisteren.
Je leert je doelen te formuleren en stappen te zetten.

Hoe werkt het?
Bedenk eerst wat je wilt en wat je in een mentor zoekt en meld je aan. Op basis van jouw leervraag zoeken wij de goede match!
 
Hou een logboek bij over de gesprekken zodat je deze activiteit later kan opnemen in je portfolio, als bewijsstuk van je competenties zoals persoonlijke ontwikkeling, burgerschapscompetenties, netwerken of ondernemend handelen. Zorg ervoor dat jullie elkaar regelmatig zien, bijvoorbeeld om de twee/drie weken. Spreek met elkaar af wie initiatief neemt voor de volgende afspraak.
Bereid de gesprekken voor met onderwerpen van de afgelopen periode, zodat jullie daar samen over kunnen sparren. Zo doe je nieuwe inzichten op.

Ervaringsverhaal van studente Anneke
studente Anneke vertelt: "door middel van studie en werkervaring probeer ik mijn dromen te realiseren. Ondanks dat ik precies weet wat ik wil bereiken, is de weg er naar toe het allerbelangrijkste. Goede keuzes maken is een pre. Ik heb een mentor omdat ik er van overtuigd ben dat ik niet alles alleen kan en er ruimte moet zijn om te 'sparren'. Daarnaast wil ik graag leren om beter te netwerken. Mijn mentor zie ik als een soort steun en toeverlaat op afstand".

mentor Geesje: "Zelfs als ervaren ondernemer is het goed om zo nu en dan van gedachten te wisselen met iemand anders. Het delen van visie, vragen stellen, raad geven. De titel? Gids, coach, klankbord of mentor. Soms ook vrienden voor het leven.

Met Anneke was in het eerste gesprek gelijk een klik. Wij houden beide van vlot en direct. Ook ontdekten wij al snel dat een aantal zaken ons bindt en dat wij ook iets van elkaar leren. Mijn motto: een dag niet geleerd is een dag niet geleefd. De ambitie, vakmanschap en zelfstandigheid van Anneke maakt dat ik verwacht dat ze haar dromen waar kan maken. Als ik als mentor daar een klein steentje aan mag bijdragen, dat is toch geweldig!"
Mentee worden?
Denk je dat dit iets voor jou kan zijn of wil je graag meer informatie voordat je besluit je aan te melden?

Neem dan contact met ons op via de e-mail of vul ons online aanmeldformulier in. Zodra wij jouw gegevens hebben binnengekregen, nemen we contact met je op.
nhl-stenden
md46
md47
nordwin
logo van hall