NL EN

Groepsmentoring

Wat is groepsmentoring?
Naast individuele mentoring is het ook mogelijk om studentmentor te worden van een Vmbo of Mbo klas. Dit houdt in dat jij als mentor, samen met andere studentmentoren, een vast team vormt. Jullie komen structureel (wekelijks of om de twee weken) terug naar dezelfde klas, waardoor je de groep goed leert kennen en een band met ze opbouwt. De reacties zijn heel positief, doordat er gewerkt wordt met een team dat bestaat uit jongeren. Als team ben je buitenschoolse mentor en een rolmodel voor de groep.

Je organiseert workshops over onderwerpen die de jongeren bezig houden, zoals: drugs en uitgaan, liefde of solliciteren. Daarnaast voer je hierover gesprekken met de klas, maar is er ook ruimte voor individuele gesprekken voor het één op één contact. Jongeren met wie je een persoonlijke klik mee hebt – zo ontstaat een mentorrelatie. De vertrouwensband is er al, jullie kennen elkaar met de week beter en beter, door de workshops en discussies. Naast de workshop en de gesprekken doe je ook activiteiten die bijvoorbeeld gericht zijn op teambuilding.

Voor meer informatie en aanmeldingen kun je ons mailen of bellen. Uiteraard kun je ook voor groepsmentoring een studiepunt krijgen. Wil je meer weten over hoe je een studiepunt kan krijgen door studentmentorschap, klik hier.
Workshops
Eén van de workshops had als thema drugs en uitgaan, met de titel “Waarom wel, waarom niet”.
“We hebben gekozen voor deze workshop omdat het voor jongeren een veel besproken onderwerp is en ook heel interessant is. Wat ik persoonlijk heel mooi vind is om de jongeren bewust te maken dat drugs en alcohol gevaarlijk kunnen zijn. Je ziet dat de jongeren veel over wiet en alcohol weten. Verder zijn ze nog niet echt op de hoogte van andere soorten drugs en de gevaren ervan. Ik ben vroeger verslaafd geweest aan wied en daar heb ik over verteld tijdens de workshop: wat het met me deed, hoe leuk het begin was en hoe vervelend het op het einde was. Ik veranderde als persoon. Mijn verhaal had heel veel invloed op de groep. Ze begonnen me serieus te nemen en ze begonnen ook te vertellen over hun eigen ervaringen. Wat heel handig aan die workshops is, dat je de leerlingen op een aantal vlakken al goed leert kennen. Dat kan ik weer gebruiken in je 1op1 gesprekken.”
nhl-stenden
md46
md47
nordwin
logo van hall