NL EN

Alumni


Ben je ooit gekoppeld geweest aan een mentor?
Heb je ervaren hoe waardevol een mentor is voor je ontwikkeling?
Wil je contact houden met het programma en je oude onderwijsinstelling?

Word lid van ons alumni netwerk! Via LinkedIn word je onderdeel van ons alumni netwerk en houden we je op de hoogte van onze activiteiten en netwerkbijeenkomsten.
 

Kom naar het volgende alumni-evenement op 4 juli 2018


De volgende alumni bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 juli 2018, van 16.00 - 18.00 uur, met als thema 'van ondernemendheid naar ondernemerschap'.
Voor meer informatie klik hier.
 

Waarom een alumni netwerk?


MentorProgramma Friesland koppelt al 20 jaar studenten aan een mentor voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mentoring is leren van elkaar. Sinds 2017 is er een alumni platform opgericht. Het doel is om alumni een actieve plaats en een rol te geven in het programma.

Waarom zijn onze alumni zo waardevol voor ons?
Zoals we dat van onze oud-mentees weten, leren jongeren tijdens het mentorcontact hun eigen unieke kracht en kwaliteiten kennen. Dit zetten ze hierna in, in hun werk- en privéleven. Door deze ervaring zijn oud-mentees de beste ambassadeurs van mentoring.
We hebben steeds vaker oud-mentees die terugkomen bij ons en zelf ook mentor worden. En zo is de cirkel rond: ze geven inspiratie en eigen ervaringen door aan de studenten van nu.

Betrokkenheid
We betrekken alumni bij de doorontwikkeling van ons programma en haar producten. Dit doen we door middel van vragen stellen over de werkwijze en methodiek die we bieden. Hun feedback levert ons waardevolle input voor de groei en kwaliteit van MentorProgramma Friesland en voor het onderwijs.

Contact met studenten van nu
Alumni bieden aan huidige studenten kansen om diverse vaardigheden verder te ontwikkelen, waaronder het ervaren van een sterk netwerk, kennisdeling, ervaringsverhalen. Contact met alumni geeft jongeren de kans zich beter voor te bereiden op een vervolgopleiding of de arbeidsmarkt.
 

alumni

Wat bieden we onze alumni?


Twee keer per jaar organiseert het alumni-bestuur netwerkbijeenkomsten en ronde tafel gesprekken. Het alumni-bestuur werkt samen met MentorProgramma Friesland aan een jaarprogramma en activiteiten. Er verschijnt jaarlijks een digitale nieuwsbrief. Er is een alumni LinkedIn pagina en alumni Facebookpagina waar de evenementen en nieuwsberichten gedeeld worden. Een alumnus kan zitting nemen in het bestuur.

Onderwijsinstellingen.
Doordat MentorProgramma Friesland een samenwerkingsverband is van de mbo- en hbo-onderwijsinstellingen kunnen alumni via MentorProgramma Friesland ook de ontwikkelingen volgen op hun oude school en deelnemen aan huidige activiteiten daar. Zo zijn ze welkom bij lezingen en kennisbijeenkomsten en kunnen ze hun opgedane kennis en ervaring delen met huidige studenten en medewerkers van die onderwijsinstellingen. Ze kunnen terugkeren naar hun oude onderwijsinstelling voor het volgen van een module via een vouchersysteem. Zij zijn rolmodellen en ambassadeurs van het programma en de onderwijsinstelling.
 

Doe mee met onze activiteiten!


Alumni hebben vaak nieuwe ideeën en inmiddels nieuwe ervaring opgedaan. Daarom willen je graag betrekken bij ons programma, zo zijn we o.a. benieuwd naar je feedback, kun je gastspreker worden, meedoen aan themabijeenkomsten of lid worden van het alumni bestuur. Wil je meedenken over het alumnibeleid? Meld je dan aan!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en de activiteiten voor en door alumni.
 

Een sfeerimpressie van de bijeenkomst van november 2017


nhl-stenden
md46
md47
nordwin
logo van hall