NL EN

Producten van onze studenten


In elke periode voeren studenten (afstudeer)onderzoeken uit, in opdracht van ons programma. De onderzoeken gebeuren individueel of in groepsverband en leveren veel kennis op zowel voor de studenten als voor onze organisatie. Lees enkele voorbeelden hieronder.


Meetinstrument mentees

Om de meerwaarde van de mentorrelatie zichtbaar te maken, hebben HRM studenten van NHL hogeschool een instrument ontwikkeld voor mentees. Door het invullen van een vragenlijst bij de start en einde van de mentorrelatie, wordt de ontwikkeling en het behaalde leerdoel zichtbaar voor de jongere. De vragenlijst kan gebruikt worden voor reflecties, portfolio's of andere producten die studenten maken over hun eigen studieloopbaanontwikkeling.
Download hier het onderzoek en vragenlijst.

Communicatierapport

Adviesrapport, 2012, Elvira de Gries, NHL hogeschool HBO Communicatie
Resultaten van een onderzoek naar corporate communicatie van MentorProgramma Friesland. Download hier.

Studentmentor training

Contract werkstuk, 2009, Sjirkje Huitema, SPH Stenden Hogeschool
Trainingsmateriaal ontwikkeld voor en door studentmentoren. Download hier.

Jongeren en Europa

Wat weten jongeren in Friesland over Europa? En wat kan Europa voor hen betekenen? Vier studenten onderzochten het thema in het kader van de module 'onderzoek', van de opleiding Leisure management van Stenden Hogeschool.
Download hier.

Het nut van netwerken

Onderzoek, 2013, studenten HBO Leisure Management van Stenden Hogeschool.
Resultaten van een module onderzoekswerk over het nut van netwerken voor jongeren in het MBO. Opdracht van MentorProgramma Friesland.
Download hier.

Social Media

Social Media, 2013, Ka Lai Yu, Applied Bussiness Administration, Stenden Hogeschool.
Resultaten van een onderzoek naar de bereikbaarheid van de doelgroepen van MPF/PP met behulp van Social media. Download hier.

Leerplicht en jongeren

Minionderzoek, 2010, Present Promotions
Onze jongeren verrichten onderzoek onder honderden jongeren naar leren, keuzes maken, switchen van opleiding, stoppen met school. Aanleiding was de landelijke Dag van het Leerplicht (bij ons Leerrecht!). Download hier.

Proud to Present

Boek in eigen productie, 2007, Present Promotions
Persoonlijk, waargebeurd, levensecht. Verhalen van onze jongeren om andere jongeren te motiveren, en te laten zien dat de jongeren doelen hebben gesteld en deze ook behaald hebben. Download hier.

nhl-stenden
md46
md47
nordwin
logo van hall